INFO

Callebaut chocolade

Thuis van de Finest Belgian Chocolate

Wij gebruiken enkel chocolade van Callebaut.

“Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust. Hun vakmanschap ligt aan de basis van de unieke Callebaut smaak. Elke dag opnieuw zien we de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn schering en inslag. Omdat hun stiel de onze maakt is het van groot belang dat wij deze regio’s omarmen en de gemeenschappen steunen. Samen kunnen we van de boerenstiel een stiel maken om fier op te zijn.”

DEZE CHOCOLADE STEUNT CACAOBOEREN
De cacaobonen voor onze chocolade worden zoveel mogelijk aangekocht rechtstreeks bij de landbouwgroeperingen. Op deze manier krijgen de boeren een betere prijs voor hun oogst en kunnen zij hun levensomstandigheden verbeteren.

DEZE CHOCOLADE MAAKT VROUWELIJKE BOEREN STERK
Een deel van de opbrengst van deze chocolade wordt geïnvesteerd in trainingsprogramma’s voor vrouwen in West-Afrika. Deze programma’s steunen vrouwen om hun ondernemingsdromen om te zetten in echte bedrijven en zo succesvolle cacaoboeren te worden. In ruil worden deze vrouwen financieel onafhankelijk en kunnen ze hun familie beter onderhouden.

DEZE CHOCOLADE HELPT JONGE BOEREN OM ONDERNEMERS TE WORDEN
Deze chocolade geeft jonge mensen de kracht om hun zakelijke ambities waar te maken. Ze krijgen toegang tot training en tools om opstartende cacaoplantages op te krikken naar bloeiende ondernemingen en zo succesvolle boeren van morgen te worden.

DEZE CHOCOLADE GEEFT CACAOBOEREN DE MOGELIJKHEID OM EXPERTS TE WORDEN
Voor elke chocolade die je koopt wordt een gedeelte opnieuw geïnvesteerd in het trainen van landbouwers tot experts. Met hun gewassen kunnen wij jou chocolade van superieure kwaliteit en smaak blijven brengen. En in ruil krijgen zij een beter leven door opbrengsten uit cacaoteelt.