INFO

Retouren

Heb je een klacht? Wij hopen natuurlijk van niet. Neem zeker en vast contact met ons op, we kijken dan samen naar een gepaste oplossing.

We streven naar 100% klanttevredenheid en willen dat je tevreden bent met jouw bestelling. 

  • Brownies: Onze brownies worden op maat gemaakt en kunnen daarom niet worden geretourneerd. We vragen jou om zorgvuldig je bestelling te plaatsen en de juiste smaak, opties en verzendadres te kiezen.

  • Klachten: Als je een klacht hebt over jouw bestelling, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via het contactformulier op de website of stuur ons een e-mail. We zullen ons best doen om jouw probleem zo snel mogelijk op te lossen en een bevredigende oplossing te bieden.

  • Annuleringen: Als je jouw bestelling wilt annuleren, moet je ons zo snel mogelijk op de hoogte brengen. We kunnen geen annuleringen accepteren als jouw bestelling reeds gemaakt en/of verzonden is.

  • Terugbetalingen: Als jouw bestelling om welke reden dan ook niet naar jouw tevredenheid is, neem dan contact met ons op en we zullen samen met jou een oplossing vinden. In het algemeen kunnen we geen terugbetaling bieden voor op maat gemaakte brownies, tenzij er sprake is van een fout in onze productie of verzending.